Over ons

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie die zich in meer dan 45 landen inzet voor een eerlijke en duurzame wereld. Geweld, uitbuiting en de klimaatcrisis raken vrouwen allemaal het hardst. Zij aan zij met vrouwen wereldwijd strijden wij daarom voor een wereld waarin vrouwen niet meer misbruikt worden, niet langer door grote bedrijven worden uitgebuit en vrouwelijk leiderschap centraal staat in klimaatoplossingen.

We steunen vrouwen altijd om zélf actie te ondernemen. Voorlichting en trainingen staan hierbij centraal. ActionAid biedt bijvoorbeeld, altijd samen met lokale partnerorganisaties, trainingen voor vrouwen in vreedzaam protesteren. Of in gebieden die keer op keer door klimaatrampen geraakt worden ondersteunen we vrouwen met trainingen in klimaatbestendige landbouw, zodat ze altijd eten op tafel en een eigen inkomen hebben.

Wereldwijd voeren we campagnes voor betere wetgeving. Hier in Nederland moedigen we de overheid aan bedrijven te verplichten mensenrechtenschendingen in hun ketens te voorkomen en in het mondiale Zuiden werken we samen met vrouwen in getroffen gemeenschappen om hetzelfde te doen.

Met jouw actie maak je echte verandering mogelijk en werk je samen met ons aan een gelijke wereld zonder uitbuiting. Meld je nu aan! »