Hoe werkt het?

Top dat je in actie wilt komen voor vrouwen en meisjes in het mondiale Zuiden! Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je je actie op kan zetten.

 

Stap 1: Kies je actie

Wil je meedoen aan één van onze bestaande projecten?

Ga naar de pagina van dat project (het overzicht vind je hier) en kies dan voor 'Start actie'. Volg de stappen om je eigen pagina te maken onder het overkoepelende project.

Maak je liever je eigen actie?

Gebruik dan de Start een actie knop of klik op Doe mee in de menubalk! Kies vervolgens voor de optie 'Algemeen voor ActionAid' (anders ga je weer naar het projectenoverzicht) en volg de stappen op het scherm om je hele eigen actie op te zetten. Alles kan!

Stap 2: Alleen of samen?

In je eentje bijvoorbeeld het hele Pieterpad lopen voor ActionAid is geweldig. Maar je bent natuurlijk meer dan welkom om je op te geven als team. Zoeken jij en je collega’s, vrienden of familie een mooie uitdaging met een goed gevoel? Start samen een actie!

Als je de stappen doorloopt om je eigen actie te starten, heb je de keuze om als individueel of als team een actie te starten. De eerste persoon kiest voor Team. Nadat jij klaar bent met opzetten, kan de rest van je team zich inschrijven als teamlid. Zo weet je aan het einde van de rit precies wie het meeste heeft ingezameld.

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld? Je kan ook voor de optie Individueel kiezen en allemaal dezelfde actiepagina ronddelen. Je zamelt nog steeds hetzelfde in, maar je weet dan niet wie wat heeft ingezameld. De keuze is aan jou!

Stap 3: Maak je actiepagina persoonlijk

Om je actie zo succesvol mogelijk te maken, wil je zoveel mogelijk mensen aanspreken. En wat spreekt mensen meer aan dan een persoonlijk verhaal, met een leuke foto? Dus vergeet niet je profielfoto in te vullen en ook een betekenisvolle foto op de pagina te zetten. Deel vooral ook waarom je in actie komt voor ActionAid, niet alleen waar je actie over gaat.

Stap 4: Deel je actie

Als je blij bent met je actiepagina, dan is het tijd om het van de daken te roepen. Begin eerst met de mensen waarvan je zeker weet dat je op hun steun kan rekenen. Sommige mensen wachten namelijk eerst af en doneren pas als ze zien dat anderen al gedoneerd hebben.

De buttons bovenin elke pagina maken het heel makkelijk om je pagina te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp, LinkedIn of e-mail. Je kan er zelfs je eigen QR-code mee maken om te delen.

Zo makkelijk is het!

 

Heb je vragen? Wij helpen je graag. Met tips of onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Of neem direct contact op via team[at]actionaid.nl.

Extra aandacht voor jouw actie

Natuurlijk houden wij in de gaten wat voor een leuke, ludieke en unieke acties georganiseerd zijn of worden. Wie weet nemen wij dus contact met jou op, om zo ervoor te zorgen dat jouw actie extra aandacht krijgt op onze kanalen en in de media.